Verkenningsreis Cairngorms - mei 2018

08/06/2018


Half mei ben ik een aantal dagen in Schotland geweest. Bestemming: Cairngorms National Park. Hieronder is een kort verslag van deze fotoreis te lezen.
Een vlucht naar Inverness en van daaruit met de huurauto, een heerlijke Mercedes met stuur rechts(!), op naar Speyside. Vanuit mijn gezellige B&B-hotel in Kingussie, waar ik vreselijk verwend ben met elke dag een heerlijk full breakfast, heb ik de laatste puntjes op de i gezet in het programma voor de fotografiereis die deze herfst gepland staat bij Natuurfototrips. De B&B zal een prima verblijf zijn tijdens de herfstfotografiereis: centraal gelegen, gezellig en comfortabel en er wordt een uitstekend ontbijt geserveerd.

Ik heb verschillende mooie fotolocaties bezocht die ook op het programma staan voor de fotografiereis die ik deze herfst voor Natuurfototrips ga begeleiden. Uitgestrekte bossen, overblijfselen van het ‘Ancient Wood of Caledon’ met gelukkig ook heel veel nieuwe aanwas. Machtige bergen, heuvels, glens, ‘lochs’, rivieren en watervallen vormden de ingrediënten voor deze trip. Met af en toe en toevallige ontmoeting.


Uath Lochans from above
 


De vele watervallen lenen zich perfect voor het maken van foto’s met lange sluitertijd (long exposure).


Waterval in Glen Feshie, Schotland
Wtaerval in Glen Feshie, the making of (gefoto maakt met mijn mobiel)
 Ik heb een mooi programma kunnen samenstellen. Alle mooie fotospots worden daarin opgenomen. Bekende locaties, maar ook verborgen plekken waar je nauwelijks iemand tegenkomt. De natuur was nog nu aan het ontwaken in de Highlands. In de herfst zal deze zich voorbereiden op de winterslaap. De bossen zullen in hun herfsttooi mogelijk nog kleurrijker zijn, de watervallen indrukwekkender. Ik kijk er nu al naar uit!

Spiegeling
 


Behalve landschappen zijn talloze andere foto-onderwerpen denkbaar.
Zin om mee te gaan deze herfst? Bekijk het programma op www.natuurfototrips.nl, of stuur je vraag naar natuurfototrips@hccnet.nl.

Nieuws&Inspiratie