Fotografiereis (workshopreis) Cairngorms €1395 p.p.

7-daagse fotografiereis met workshops (6 overnachtingen)
Vertrek: 21 oktober 2018+31 (0)6 39 578 273


natuurfototrips@hccnet.nl


Fotografiereis "het groene hart van de Highlands"

Stob Coire nam Beith, Glencoe, Schotland

Detail van een watervalWij zijn aangesloten bij:


Wij doneren aan:

Trees for Life
Fotografiereis Schotland

BOEKING GESLOTENREISBESCHRIJVING FOTOGRAFIEREIS NAAR SCHOTLAND 'Het groene hart van de Highlands'

Thema en zwaarte van de reis

Deze reis staat helemaal in het teken van fotografie, met de nadruk op landschapsfotografie. Al zal er zeker ook gelegenheid zijn voor macro- en wildlife fotografie. Het is geen zware reis, er worden geen lange of heftige (berg)wandelingen gemaakt, maar we lopen wel regelmatig over ruiger terrein (rotsen, glibberige stenen, oneffen en drassige stukken) en zo nu en dan een stukje bergopwaarts. Het is dus wel belangrijk dat je goed ter been bent. Ga ervan uit dat je ongeveer 2 kilometer achtereen, met je camera uitrusting, moet kunnen lopen. Bedenk vooraf of jouw conditie dit toelaat.

De bestemming

Schotland staat hoog op de verlanglijst van iedere fotograaf. Doorgaans wordt gekozen voor Glencoe of Skye. Maar Schotland is meer dan Glencoe en de westkust. Meer naar het oosten ligt het prachtige Cairngorms National Park. Een gebied van ‘outstanding natural beauty’ Ruige landschappen worden er afgewisseld met lieflijk groen. Het is een oeroud landschap waar de invloed van de ijstijden nog altijd zichtbaar is. We bezoeken tijdens deze reis de meest fotogenieke locaties in het noordelijke deel van het Cairngorms National Park. De bestemming is dan ook gekozen vanwege de landschappelijke schoonheid, rust en natuurpracht. Schotland staat voor ruige landschappen, bergen, bossen, rotsen, meren, rivieren en watervallen. Er zijn schitterende uitzichten die je een gevoel van nietigheid geven te midden van de imposante bergen. Dat zijn de indrukken die we deze reis gaan opdoen en de onderwerpen die je tijdens deze reis zult gaan vastleggen.

We verblijven in een comfortabele, centraal gelegen accommodatie waar we ook een ruimte voor samenkomsten tot onze beschikking hebben. 's ochtends genieten we van een traditioneel full breakfast. De eigenaars zijn inmiddels gewend aan bij 'nacht en ontij' opererende fotografen, dus we kunnen komen en gaan wanneer we willen.

Vervoer ter plaatse

De reis start bij aankomst op Inverness Airport en eindigt eveneens daar. Vanaf en naar de luchthaven en gedurende de hele week wordt gereisd per 7-persoons minibus. De ruimte in het vervoermiddel dat ter plaatse wordt ingezet is beperkt, in het bijzonder tijdens het vervoer van en naar de luchthaven. Per persoon kan daarom één reistas of koffer (maximaal 18 kg) worden meegenomen en één stuks handbagage.

Wat kun je verwachten tijdens deze reis?

Natuurfototrips werkt met kleine groepen van maximaal 4-5 deelnemers. De geringe groepsgrootte maakt dat er ruimte is voor individuele aandacht en begeleiding en een persoonlijke sfeer. En op locatie loop je elkaar ook niet voor de voeten!

Alle fotolocaties liggen op korte afstand van ons verblijf. We kunnen daarom de tijd nemen om een locatie uitgebreid te fotograferen en met nieuwe technieken te experimenteren. We reizen in een rustig tempo en gaan beslist geen ‘kilometers vreten’. Omdat ons overnachtingadres centraal gelegen is, zal er alle gelegenheid zijn om gebruik te maken van het gouden uurtje rond zonsopkomst en zonsondergang. Tijdens de reis worden de weersvoorspellingen nauwlettend gevolgd. Licht is leidend. Worden mooie omstandigheden rond zonsopkomst of zonsondergang verwacht, dan gaan we daar natuurlijk gebruik van maken. Dat kan betekenen dat we al vroeg op pad gaan.

De avonduren worden benut voor onderlinge feed back en het bespreken van de resultaten van die dag. Verder bereiden we ons iedere avond voor op wat er de volgende dag te zien en te fotograferen zal zijn, met de bijbehorende techniek, werkwijze en tips. Zo kun je de volgende dag meteen aan de slag. En mocht de kans op noorderlicht zich voordoen – ja, in Schotland is dat soms goed zichtbaar! - dan gaan we natuurlijk proberen om dit vast te leggen. Na een volle, intensieve week ga je naar huis met bijzondere foto’s en als een (nog) betere fotograaf met meer kennis en vaardigheden in planning, apparatuur, compositie, enz.

Begeleider op deze reis is Simone Opdam. Sinds haar eerste backpackreis naar Schotland in 1990 is ze helemaal verslingerd aan dit land. Ze kent het gebied dat we bezoeken op haar duimpje en is meerdere malen op de bestemming geweest, zodat ze jullie veel kan vertellen over dit prachtige gebied en jullie kan meenemen naar de mooiste plekjes. Simone is een gepassioneerd all round natuurfotograaf. Ze brengt haar passie voor Schotland en haar ervaring als fotograaf graag over op anderen. Ze maakt het haar deelnemers graag naar de zin en houdt ervan om een gemoedelijke sfeer in de groep te brengen.

Houd je van de natuur en van natuurfotografie, ben je beginnend fotograaf of draai je al een tijdje mee en wil je jouw fotografie naar een hoger niveau te tillen? Wil je je portfolio flink uitbreiden en vind je het leuk om dat in een groep te doen, om elkaar te inspireren en te stimuleren? Dan is deze reis zeker iets voor jou.

Samenvatting

Bestemming: Schotland, de Strathspey regio in het Cairngorms National Park
Duur: 7 dagen (6 nachten)
Data: 21/10/2018 tot en met 27/10/2018
Prijs: €1.395 p.p. Toeslag eenpersoonskamer (voor zover beschikbaar): €200 p.p.

Inclusief:

Verblijf in een tweepersoonskamer (gedeeld met een andere deelnemer van hetzelfde geslacht)
Ontbijt en (eenvoudige) lunch. Koffie en thee in het vakantiehuis, gezamenlijk afscheidsdiner op de voorlaatste dag.
Vervoer gedurende het reisprogramma in een minibus.
Alle activiteiten als beschreven
Workshopprogramma en fotobespreking in de groep
Persoonlijke begeleiding/coaching in het veld
Cursusboekje
Feed back na terugkomst in Nederland

Exclusief:

Vlucht Amsterdam-Inverness v.v. (vanaf: €149), of ander vervoer (bootreis)
Niet vermelde maaltijden en drankjes
Optionele excursies en toegangsprijzen
Verzekeringen, zoals reis- en annuleringsverzekering (sterk aangeraden!)
Persoonlijke uitgaven
Toeslag eenpersoonskamer

Aantal deelnemers: 4-5, minimum aantal deelnemers: 3 *)

key [1143773] doesn't exist
key [1143773] doesn't existAlgemene Voorwaarden fotografiereizen Natuurfototrips
Lees deze goed door. Boeking van deze reis houdt tevens in dat je de algemene voorwaarden accepteert.

Natuurfototrips is lid van de Vereniging voor Kleinschalige Reisorganisatoren (VvKR) en maakt bij betalingsontvangst voor en de uitvoering van haar fotografiereizen gebruik van de garantieregeling van Certo Escrow en de Stichting Take Over (STO)


Lees meer: praktische informatie .
Lees meer: reisprogramma dag voor dag


Fotografiereis "het groene hart van de Highlands"


*) de reisorganisator kan besluiten om de reis te laten doorgaan bij minder dan 4 deelnemers