Fotoreis Royal Deeside € 995 p.p.

6-daagse fotoreis (5 overnachtingen)
vertrek: voorjaar 2020

+31 (0)6 39 578 273


natuurfototrips@hccnet.nl


boek deze reisFotoreis Cairngorms SchotlandFotografiereis "de natuur ontwaakt in Royal Deeside"

Mar Lodge Estate

Schotland, mar lodge estate, linn of quoich

Wij zijn aangesloten bij:

 
 Wij doneren aan:

Trees for Life
 


Fotografiereis naar Royal Deeside in Schotland


REISBESCHRIJVING FOTOREIS SCHOTLAND 'De natuur ontwaakt in Royal Deeside'

Thema en zwaarte van de reis

Deze reis staat helemaal in het teken van fotograferen. We gaan de mooiste plekjes in het Zuidelijk deel van de Cairngorms opzoeken. De nadruk zal liggen op landschapsfotografie, maar er zal zeker ook gelegenheid zijn voor macro- en wildlife fotografie. De reisbegeleider laat je de mooiste fotolocaties zien. Het is geen zware reis, er worden geen lange of heftige (berg)wandelingen gemaakt, maar we lopen wel regelmatig over ruiger terrein (rotsen, glibberige stenen, oneffen en drassige stukken) en zo nu en dan een stukje bergopwaarts. Het is dus wel belangrijk dat je goed ter been bent. Ga ervan uit dat je ongeveer 1-1,5 kilometer achtereen, met je camera uitrusting, moet kunnen lopen. Bedenk vooraf of jouw conditie dit toelaat.

De bestemming

Schotland staat hoog op de verlanglijst van iedere fotograaf. Doorgaans wordt gekozen voor Glencoe of Skye. Maar Schotland is meer dan Glencoe en de westkust. Meer naar het oosten ligt het prachtige Cairngorms National Park. Een gebied van ‘outstanding natural beauty’ Ruige landschappen worden er afgewisseld met lieflijk groen. Het is een oeroud landschap waar de invloed van de ijstijden nog altijd zichtbaar is. We bezoeken tijdens deze reis de meest fotogenieke locaties in 'Royal Deeside', het hart van het Cairngorms National Park. De bestemming is dan ook gekozen vanwege de landschappelijke schoonheid, rust en natuurpracht. Schotland staat voor ruige landschappen, bergen, bossen, rotsen, meren, rivieren en watervallen. Er zijn schitterende uitzichten die je een gevoel van nietigheid geven te midden van de imposante bergen. Dat zijn de indrukken die we deze reis gaan opdoen en de onderwerpen die je tijdens deze reis zult gaan vastleggen.

fotoreis natuurfototrips naar cianrgorms in schotland
 

Vervoer ter plaatse

De reis start bij aankomst op Aberdeen Airport en eindigt eveneens daar. De reisbegeleider haalt je af op de luchthaven, waarna de fotoreis direct van start gaat. De ruimte in het vervoermiddel dat ter plaatse wordt ingezet is beperkt, in het bijzonder tijdens het vervoer van en naar de luchthaven. Per persoon kan daarom één reistas of koffer (maximaal 18 kg) worden meegenomen en één stuks handbagage.

Wat kun je verwachten tijdens deze reis?

Natuurfototrips werkt met kleine groepen van maximaal 4-5 deelnemers. Op locatie loop je elkaar zo niet voor de voeten! Alle fotolocaties liggen op relatief korte afstand van ons verblijf. We kunnen daarom de tijd nemen om een locatie uitgebreid te fotograferen en met nieuwe technieken te experimenteren. We reizen in een rustig tempo en gaan beslist geen ‘kilometers vreten’. Omdat ons overnachtingadres altijd centraal in het gebied gelegen is, zal er ook gelegenheid zijn om gebruik te maken van het gouden uurtje rond zonsopkomst en zonsondergang. Tijdens de reis worden de weersvoorspellingen nauwlettend gevolgd. Licht is leidend. Worden mooie omstandigheden rond zonsopkomst of zonsondergang verwacht, dan gaan we proberen om daar gebruik van te maken.Ga ervan uit dat je elke dag ongeveer acht uur fotografeert. De zon gaat in deze periode best vroeg op en vrij laat onder, dus zal er zo nu en dan overdag, als het licht hard is, wat rust ingebouwd worden.

In dit schitterende gebied is veel te fotograferen op landschapsgebied en dat is wat we tijdens ook ruimschoots gaan doen. Bergen, heuvels, uitzichtpunten, bossen, rivieren en meren. Ze komen allemaal langs. Met een beetje geluk ook zo nu en dan wat wildlife.We bezoeken het schitterende Mar Lodge Estate, volgen de rivier de Dee en gaan de hoogte in op één van de skiroads. Op één van de dagen, afhankelijk van het weer en de beschikbaarheid, brengen we een bezoek aan Balmoral Castle, het zomerverblijf van de Britse royals. We maken een wandeling van zo'n anderhalf uur over het landgoed. Tijdens het bezoek vertelt de gids meer over de geschiedenis van Balmoral. We kunnen tijdens de wandeling prachtige foto's maken van de tuinen en het omliggende landschap. Het ticket voor dit bezoek is in de reissom inbegrepen.

De avonduren en de 'vrije' uurtjes kunnen we benutten voor onderlinge feed back en het bespreken van de resultaten van die dag. Verder bereiden we ons voor op wat er de volgende dag te zien en te fotograferen zal zijn met desgewenst tips en tricks van de begeleider. Mocht verder de kans op noorderlicht zich voordoen – ja, in Schotland is dat soms goed zichtbaar! - dan gaan we natuurlijk proberen om dit vast te leggen. Na een volle, intensieve week keer je huiswaarts met kaartjes vol prachtige foto’s.

Begeleider op deze reis is Simone Opdam. Sinds haar eerste backpackreis naar Schotland in 1990 is ze helemaal verslingerd aan dit land. Ze kent het gebied dat we bezoeken op haar duimpje en is meerdere malen op de bestemming geweest, zodat ze jullie veel kan vertellen over dit prachtige gebied en jullie kan meenemen naar de mooiste plekjes. Simone is een gepassioneerd all round natuurfotograaf. Ze brengt haar passie voor Schotland en haar ervaring als fotograaf graag over op anderen. Ze maakt het haar deelnemers graag naar de zin en houdt ervan om een gemoedelijke sfeer in de groep te brengen.

Houd je van de natuur en van natuurfotografie, ben je beginnend fotograaf en wil je jouw fotografie naar een hoger niveau te tillen? Of draai je al een tijdje mee en wil je je portfolio flink uitbreiden en vind je het leuk om dat in een groep te doen, om elkaar te inspireren en stimuleren? Dan is deze reis zeker iets voor jou.

Samenvatting

Bestemming: Deeside in het Cairngorms National Park in Schotland
Type: Fotoreis (geen workshops)
Thema: landschapsfotografie, creatieve natuurfotografie
Duur: 6 dagen (5 nachten)
Data: voorjaar 2020
Prijs: € 995 p.p. Toeslag eenpersoonskamer (voor zover beschikbaar): € 150
Borgsom voor calamiteiten: € 100,00. Wordt voor zover niet gebruikt teruggestort binnen 1 week na terugkomst


Inclusief:

Verblijf in een tweepersoonskamer (gedeeld met een andere deelnemer van hetzelfde geslacht)
Ontbijt en (eenvoudige) lunch. Koffie en thee in de accommodatie
Gezamenlijk (eenvoudig) welkomstmaal op de eerste dag
Vervoer ter plaatse gedurende het gehele reisprogramma
Ticket voor bezoek aan Balmoral Estate
Alle activiteiten als beschreven
Deelname STO garantiefonds
Tips & tricks, begeleiding in het veld


Exclusief:

Vlucht Amsterdam-Aberdeen v.v. of ander vervoer (bootreis)
Niet vermelde maaltijden en drankjes
Optionele excursies en toegangsprijzen
Reis- en annuleringsverzekering (sterk aangeraden!)
Persoonlijke uitgaven
Toeslag eenpersoonskamer

Aantal deelnemers: 4-5, minimum aantal deelnemers: 4 *)

Natuurfototrips is lid van de Vereniging voor Kleinschalige Reisorganisatoren (VvKR) en maakt bij de de betalingsontvangst voor en de uitvoering van haar fotografiereizen gebruik van de garantieregeling van Certo Escrow en de Stichting Take Over (STO)

Algemene Voorwaarden fotografiereizen Natuurfototrips
Lees deze goed door. Boeking van deze reis houdt tevens in dat je de algemene voorwaarden accepteert.


Praktische informatie


*) de reisorganisator kan besluiten om de reis te laten doorgaan bij minder dan 4 deelnemers

Fotografiereis "de natuur ontwaakt in Royal Deeside"