Fotoreis Dartmoor Dreamscapes voorjaar 2020

6-daagse fotoreis (5 overnachtingen)
Vertrek: 15 juni 2020+31 (0)6 39 578 273


natuurfototrips@hccnet.nl


Dartmoor National ParkDartmoor ponies
NIET MEER TE BOEKEN

Dartmoor National ParkFOTOREIS NAAR DEVON in ENGELAND 'Dartmoor dreamscapes'


REISBESCHRIJVING


Thema en zwaarte van de reis

Deze reis staat helemaal in het teken van fotograferen. Het is geen reis met fotografie workshops, we gaan gewoon de mooiste plekjes in dit prachtige gebied opzoeken. De nadruk zal liggen op landschapsfotografie, maar er zal zeker ook gelegenheid zijn voor macro- en wildlife fotografie. De reisbegeleider laat je de mooiste fotolocaties zien. Het is geen zware reis, er worden geen lange of heftige (berg)wandelingen gemaakt, maar we lopen wel regelmatig over ruiger terrein (rotsen, glibberige stenen, oneffen en drassige stukken) en zo nu en dan een stukje bergopwaarts. Het is dus wel belangrijk dat je goed ter been bent. Ga ervan uit dat je ongeveer 1-1,5 kilometer achtereen, met je camera uitrusting, moet kunnen lopen. Bedenk vooraf of jouw conditie dit toelaat
De bestemming
Dartmoor is een prachtig ruig en glooiend gebied. Je vindt er de mysterieuze ‘tors’, grote bergen keien die daar niet toevallig lijken te zijn terecht gekomen. Een ander ‘typisch Dartmoor’ foto onderwerp zijn de vrij rondlopende ponies en schapen. Dartmoor heeft een rijke geschiedenis en een speciale sfeer die zich goed laat vastleggen in landschapsfoto’s. Als er ’s ochtends vroeg een mistdeken over de heuvels ligt is het sprookje compleet.
Net als al onze fotobestemmingen is ook deze bestemming gekozen vanwege de landschappelijke schoonheid, de rust en de natuurpracht. Dartmoor staat voor ruige landschappen, heide, rotsen, rivieren en watervallen. Er zijn schitterende uitzichtpunten waar je kunt wegdromen te midden van het zacht golvende landschap. Dat zijn de indrukken die we deze reis gaan opdoen en de onderwerpen die je tijdens deze reis zult gaan vastleggen.
We verblijven in een comfortabele, centraal gelegen accommodatie waar we ook een ruimte voor samenkomsten tot onze beschikking hebben. 's ochtends geniet wie dat wil van een traditioneel full breakfast. Een lunchpakketje nemen we mee en ’s avonds is er gelegenheid om in de stad of in een pub iets te eten.
Dartmoor National Park kaart
 Vervoer ter plaatse
De reis start bij aankomst op Exeter Airport en eindigt eveneens daar. Vanaf en naar de luchthaven en gedurende de hele week wordt gereisd per auto/minibus. De ruimte in het vervoermiddel dat ter plaatse wordt ingezet is beperkt, in het bijzonder tijdens het vervoer van en naar de luchthaven. Per persoon kan daarom één reistas of koffer (maximaal 18 kg) worden meegenomen en één stuks handbagage.


Verblijf
We verblijven in een centraal gelegen vakantiehuis met eigen huiskamer. Goed voor de groepssfeer en het geeft ook de ruimte om ’s avonds ervaringen te delen en de plannen voor de volgende dag te bespreken onder het genot van een bak koffie. De huizen zijn doorgaans eenvoudig, maar comfortabel.Zo’n huis heeft een beperkt aantal kamers, waarvan sommige en-suite zijn en andere niet. De kamer zal in principe gedeeld worden met een andere deelnemer van hetzelfde geslacht. Badkamers worden ook gedeeld. Op verzoek zijn eenpersoonskamers (beperkt!) beschikbaar. Niet alle huizen beschikken over wifi. Het huis waarin we verblijven wordt gekozen aan de hand van de groepsgrootte. Het adres van de accommodatie waar we verblijven en meer informatie voor de thuisblijvers ontvang je ruim voor vertrek.


Wat kun je verwachten tijdens deze reis?
Natuurfototrips werkt met kleine groepen van maximaal 4-5 deelnemers. Op locatie loop je elkaar zo niet voor de voeten! Alle fotolocaties liggen op relatief korte afstand van ons verblijf. We kunnen daarom de tijd nemen om een locatie uitgebreid te fotograferen en met nieuwe technieken te experimenteren. We reizen in een rustig tempo en gaan beslist geen ‘kilometers vreten’. Omdat ons overnachtingadres centraal gelegen is, zal er alle gelegenheid zijn om gebruik te maken van het gouden uurtje rond zonsopkomst en zonsondergang. Tijdens de reis worden de weersvoorspellingen nauwlettend gevolgd. Licht is leidend. Worden mooie omstandigheden rond zonsopkomst of zonsondergang verwacht, dan gaan we proberen om daar gebruik van te maken. De zon gaat in deze periode wel vroeg op en laat onder, dus we zullen overdag regelmatig wat rust inbouwen.
De avonduren kunnen we benutten voor onderlinge feed back en het bespreken van de resultaten van die dag. Verder bereiden we ons voor op wat er de volgende dag te zien en te fotograferen zal zijn met desgewenst tips en tricks van de begeleider. Na een intensieve week keer je huiswaarts met kaartjes vol prachtige foto’s.
Begeleider op deze reis wordt later bekend gemaakt. Onze reisleiders zijn allen ervaren fotograaf. Ze kennen het gebied dat we bezoeken op hun duimpje en zijn meerdere malen op de bestemming geweest, zodat ze jullie ook het één en ander kunnen vertellen over dit prachtige gebied en jullie kunnen meenemen naar de mooiste plekjes.
Houd je van de natuur en van natuurfotografie, wil je je portfolio flink uitbreiden en vind je het leuk om dat in een groep te doen, om elkaar te inspireren en te stimuleren? Dan is deze fotoreis echt iets voor jou.


Samenvatting

Bestemming: Dartmoor National Park
Type: Fotoreis (geen workshops)
Thema: landschapsfotografie, (creatieve) natuurfotografie
Duur: 6 dagen (5 nachten)
Data: 15 t/m 20 juni 2020
Prijs: € 995 p.p. Toeslag eenpersoonskamer (voor zover beschikbaar): €150 p.p.
Borgsom voor calamiteiten: € 100,00. Wordt voor zover niet gebruikt teruggestort binnen 1 week na terugkomst

Inclusief:

Verblijf in een tweepersoonskamer (gedeeld met een andere deelnemer van hetzelfde geslacht)
Ontbijt en (eenvoudige) lunch. Koffie en thee in het vakantiehuis
Gezamenlijk (eenvoudig) welkomstmaal op de eerste dag.
Vervoer ter plaatse gedurende het gehele reisprogramma.
Ticket voor bezoek aan een rendierkudde.
Deelname STO garantiefonds
Alle activiteiten als beschreven.
Tips & tricks in het veld.

Exclusief:

Vlucht Amsterdam-Exeter v.v. (vanaf: €149), of ander vervoer (bootreis)
Niet vermelde maaltijden en drankjes
Optionele excursies en toegangsprijzen
Verzekeringen, zoals reis- en annuleringsverzekering (sterk aangeraden!)
Persoonlijke uitgaven
Toeslag eenpersoonskamer

Aantal deelnemers: max. 5, minimum aantal deelnemers: 3 *)

Algemene Voorwaarden fotografiereizen Natuurfototrips
Lees deze goed door. Boeking van deze reis houdt tevens in dat je de algemene voorwaarden accepteert.

Natuurfototrips is lid van de Vereniging voor Kleinschalige Reisorganisatoren (VvKR) en maakt bij betalingsontvangst voor en de uitvoering van haar fotografiereizen gebruik van de garantieregeling van Certo Escrow en de Stichting Take Over (STO)


Lees meer: praktische informatie

*) de reisorganisator kan besluiten om de reis te laten doorgaan bij minder dan het genoemde minumum aantal deelnemers


Free roaming horses