Fotoreis Wales lente 2020 € 995 p.p.

6-daagse fotoreis (5 overnachtingen)
vertrek: 18 mei 2020

+31 (0)6 39 578 273natuurfototrips@hccnet.nlTryfan en Cwm Idwal
NIET MEER TE BOEKEN

Bwlch y croes, wales, fotoreis lente wales natuurfototrips

FOTOREIS ‘Wonderful Wales' naar het Snowdonia National ParkREISBESCHRIJVING

Thema en zwaarte van de reis
Deze reis staat helemaal in het teken van fotograferen. We gaan fotograferen in ‘Wonderful Wales’, in het groene Snowdonia National Park. Snowdonia is een beetje Schotland in het klein. Met wilde rivieren en watervallen, ruige bergketens en uitgestrekte bossen. In het frisse voorjaar komt het vele groen nog beter tot zijn recht. De nadruk zal liggen op landschapsfotografie, maar er zal zeker ook gelegenheid zijn voor macro- en wildlife fotografie. De reisbegeleider laat je de mooiste fotolocaties zien. Het is geen zware reis, er worden geen lange of heftige (berg)wandelingen gemaakt, maar we lopen wel regelmatig over ruiger terrein (rotsen, oneffen heidepaadjes en drassige stukken) en zo nu en dan een stukje ‘up of downhill’. Het is dus wel belangrijk dat je goed ter been bent. Ga ervan uit dat je enkele kilometers achtereen, met je camera uitrusting, moet kunnen lopen. Bedenk vooraf of jouw conditie dit toelaat.

De bestemming
Wales wordt nog niet vaak bezocht door Nederlandse fotografen. Zeer ten onrechte want het is er geweldig mooi en het heeft legio fotomogelijkheden en het ligt dicht bij de kust met rotsen en stranden, waar vanzelfsprekend ook veel mooie fotoplekjes zijn. De af te leggen afstanden zijn bovendien relatief klein, wat meer tijd geeft om te fotograferen. We bezoeken tijdens deze reis de meest fotogenieke locaties in dit mooie gebied, door Natuurfototrips uitgekozen als bestemming vanwege de landschappelijke schoonheid en natuurpracht. Snowdonia biedt ruige berglandschappen, heidevlaktes, heuvels, bossen, rotskust en zandstranden, meren, rivieren en watervallen. Er zijn schitterende uitzichtpunten om weidse landschappen te fotograferen, maar er is ook volop gelegenheid voor het vastleggen van details en wellicht laat het wildlife zich ook nog zien.
We fotograferen in Glen Ogwen, leven ons uit met strandfotografie op Anglesey en op één van de dagen brengen we een bezoek aan de berg die het gebied zijn naam geeft, Mount Snowdon (mits het weer het toelaat en zo ver als de trein op de dag van ons bezoek rijdt). De berg op nemen we de trein, om vervolgens te voet (een stuk) af te dalen. Tijdens de afdaling zijn er vanzelfsprekend vele fotomomenten.
Dat zijn de indrukken die we deze reis gaan opdoen en de onderwerpen die je tijdens deze reis zult gaan vastleggen.

fotoreis natuurfototrips naar snowdonia, wales
 

Vervoer ter plaatse

De reis start bij aankomst op Manchester Airport en eindigt eveneens daar. De reisbegeleider haalt je af op de luchthaven, waarna de fotoreis direct van start gaat. De ruimte in het vervoermiddel dat ter plaatse wordt ingezet is beperkt, in het bijzonder tijdens het vervoer van en naar de luchthaven. Per persoon kan daarom één reistas of koffer (maximaal 18 kg) worden meegenomen en één stuks handbagage.

Verblijf
We verblijven in een centraal gelegen vakantiehuis met eigen huiskamer. Goed voor de groepssfeer en het geeft ook de ruimte om ’s avonds ervaringen te delen en de plannen voor de volgende dag te bespreken onder het genot van een bak koffie. De huizen zijn doorgaans eenvoudig, maar comfortabel.Zo’n huis heeft een beperkt aantal kamers, waarvan sommige en-suite zijn en andere niet. De kamer zal in principe gedeeld worden met een andere deelnemer van hetzelfde geslacht. Badkamers worden ook gedeeld. Op verzoek zijn eenpersoonskamers (beperkt!) beschikbaar. Niet alle huizen beschikken over wifi. Het huis waarin we verblijven wordt gekozen aan de hand van de groepsgrootte. Het adres van de accommodatie waar we verblijven en meer informatie voor de thuisblijvers ontvang je ruim voor vertrek.

Wat kun je verwachten tijdens deze reis?

Natuurfototrips werkt met kleine groepen van maximaal 4-5 deelnemers. Op locatie loop je elkaar zo niet voor de voeten! Alle fotolocaties liggen op relatief korte afstand van ons verblijf. We kunnen daarom de tijd nemen om een locatie uitgebreid te fotograferen en met nieuwe technieken te experimenteren. We reizen in een rustig tempo en gaan beslist geen ‘kilometers vreten’. Omdat ons overnachtingadres centraal in het gebied gelegen is, zal er ook gelegenheid zijn om gebruik te maken van het gouden uurtje rond zonsopkomst en zonsondergang. Tijdens de reis worden de weersvoorspellingen nauwlettend gevolgd. Licht is leidend. Worden mooie omstandigheden rond zonsopkomst of zonsondergang verwacht, dan gaan we proberen om daar gebruik van te maken. Ga ervan uit dat je elke dag gemiddeld acht uur aan fotografie besteedt en buiten doorbrengt. Zo nu en dan zal overdag, als het licht hard is, wat rust ingebouwd worden.


De avonduren en de ‘vrije’ uurtjes kunnen we benutten voor onderlinge feed back en het bespreken van de resultaten van die dag. Verder bereiden we ons voor op wat er de volgende dag te zien en te fotograferen zal zijn met desgewenst tips en tricks van de begeleider. Na afloop van deze intensieve fotoreis keer je huiswaarts met kaartjes vol prachtige foto’s.

Begeleider op deze reis: Simone Opdam

Bekijk het profiel van Simone

Houd je van de natuur en van natuurfotografie, ben je beginnend fotograaf en wil je jouw fotografie naar een hoger niveau te tillen? Of draai je al een tijdje mee en wil je je portfolio flink uitbreiden en vind je het leuk om dat in een groep te doen, om elkaar te inspireren en stimuleren? Dan is deze reis zeker iets voor jou.

Samenvatting

Bestemming: Snowdonia National Park in Wales
Type: Fotoreis (geen workshops)
Thema: landschapsfotografie, creatieve landschapsfotografie (lange sluitertijden)
Duur: 6 dagen (5 nachten)
Data: 18 t/m 23 mei 2020
Prijs: € 995 p.p. Toeslag eenpersoonskamer (voor zover beschikbaar): € 150
Borgsom voor calamiteiten: € 100,00. Wordt voor zover niet gebruikt teruggestort binnen 1 week na terugkomst


Inclusief:

Verblijf in een tweepersoonskamer (gedeeld met een andere deelnemer van hetzelfde geslacht)
Ontbijt en (eenvoudige) lunch. Koffie en thee in de accommodatie
Gezamenlijk (eenvoudig) welkomstmaal op de eerste dag
Vervoer ter plaatse gedurende het gehele reisprogramma.
Treinticket Mount Snowdon
Alle activiteiten als beschreven
Deelname STO garantiefonds
Tips & tricks, begeleiding in het veld


Exclusief:

Vlucht Amsterdam-Manchester v.v. of ander vervoer naar Groot-Brittannië (bootreis)
Niet vermelde maaltijden en drankjes
Optionele excursies en toegangsprijzen
Reis- en annuleringsverzekering (sterk aangeraden!)
Persoonlijke uitgaven
Toeslag eenpersoonskamer

Aantal deelnemers: 4-5, minimum aantal deelnemers: 3 *)

Natuurfototrips is lid van de Vereniging voor Kleinschalige Reisorganisatoren (VvKR) en maakt bij de de betalingsontvangst voor en de uitvoering van haar fotografiereizen gebruik van de garantieregeling van Certo Escrow en de Stichting Take Over (STO)

Algemene Voorwaarden fotografiereizen Natuurfototrips
Lees deze goed door. Boeking van deze reis houdt tevens in dat je de algemene voorwaarden accepteert.


Praktische informatie


*) de reisorganisator kan besluiten om de reis te laten doorgaan bij minder dan het genoemde minumum aantal deelnemers

Penmon Lighthouse