Coaching (1:1 of 1:2)

+31 (0)6 39 578 273


natuurfototrips@hccnet.nl
Workshop macrofotografie
Workshop macrofotografie

Workshop landschapsfotografie
Workshop landschapsfotografie
Naar het workshopaanbod
.
INDIVIDUELE WORKSHOP NATUURFOTOGRAFIE (basiscursus, landschapsfotografie of macrofotografie)

Vraag je je af waarom jouw foto’s er niet zo uitzien als je je deze had voorgesteld? Misschien komt dat omdat de camera nog in de automodus staat. Leer om betere beelden te maken, gewoon door de camera anders in te stellen en met wat theoretische achtergrondinformatie. Haal meer uit je camera!

Bij Natuurfototrips kun je terecht voor een individuele workshop natuurfotografie (privé coaching). Deze is helemaal toegespitst op jouw wensen en vragen. Het onderwerp wordt in overleg gekozen. Het maakt niet uit of je al een tijdje bezig bent, of dat je nog vrijwel niets weet van (natuur)fotografie of van je camera. De cursus gaat uit van jouw kennisniveau.
Ga je binnenkort een mooie reis maken en wil je dan graag het meeste uit je fotografie halen? Een individuele workshop van Natuurfototrips is ook zeer geschikt als voorbereiding op jouw reis!

Wat mag je verwachten

Natuurfotografie lijkt makkelijk. Met de camera op pad en schieten maar. Maar een landschaps- of macrofoto met zeggingskracht, eentje waar je langer naar blijft kijken, vraagt meer. Goede voorbereiding, je onderwerp en het gebied kennen, de juiste tijd van het jaar kiezen. Daarnaast moet je anticiperen op de juiste weersomstandigheden en het juiste licht, de juiste hoek en goede instellingen kiezen, een mooie compositie maken en tot slot de foto nabewerken. Er zijn veel keuzes te maken en veel zaken om rekening mee te houden. Als je onder persoonlijke begeleiding een grote stap vooruit wilt maken in je vaardigheden, dan is deze individuele workshop echt iets voor jou.
In deze intensieve workshop komt het hele traject van landschaps- of macrofotografie aan de orde. Leren kijken als een fotograaf, planning en voorbereiding, instellingen, het maken van opnames in het veld en tot slot een nabespreking van de foto's.

Hoe gaan we te werk

We kiezen in overleg een thema (landschaps- of macrofotografie) en een locatie ergens in Noord-Holland. Daarbij kunnen wij uiteraard suggesties doen. Vervolgens bespreken we de planning van een fotoshoot in het veld. Seizoen, licht en weervoorspellingen nemen we daarin mee. Als we een datum en een locatie gekozen hebben ontmoeten we elkaar ter plaatse Op de afgesproken dag zullen we ruim op tijd in het veld aanwezig zijn voor mooi ochtendlicht. Je leert tijdens de workshop een onderwerp te kiezen en een compositie te bepalen. Het kiezen van de juiste lens en camera-instellingen (ISO, diafragma, sluitertijd, lichtmeting methode, scherpstelpunt) komen uiteraard ook aan de orde. Soms is het goed om filters te gebruiken (polarisatie- en/of grijs(verloop)filters. Ook dat bespreken we tijdens de workshop. Naderhand mag je zo’n 10 foto’s toezenden. Dat kunnen je beste foto’s zijn, maar ook foto’s waar je nog vragen bij hebt. Je krijgt daarop dan feed back en tips over compositie, nabewerking, enz.

Locatie : in overleg
Datum& tijd: op afspraak
Deelnemers: 1 op 1 (individueel), of 1 op 2
Duur: 3 - 3,5 uur
Prijs: € 95,00 incl. BTW
Inclusief: koffie/thee en een koek, vooroverleg en nabespreking

Portretrecht
Tijdens de workshop kunnen ‘actiefoto’s gemaakt worden en kan het voorkomen dat je op foto’s van de workshopleider staat. Natuurfotografie kan deze foto’s gebruiken voor publicatie op haar website of in advertentiemateriaal. Zonder tegenbericht gaan we ervan uit dat je daarvoor toestemming geeft. Mocht je hiertegen bezwaar hebben, laat dit dan tevoren weten, dan houden we daar rekening mee.

Workshop boeken

Heb je interesse in deze workshop? Download hier dan het Boekingsformulier workshops en retourneer het ingevuld aan ons, bij voorkeur per e-mail. We nemen dan contact op om een afspraak te maken. De algemene voorwaarden voor workshops zijn aan het boekingsformulier gehecht. Lees deze goed door. Boeking van de workshop houdt tevens in dat je de algemene voorwaarden accepteert.

Mistige zonsopkomst in Ilpendam
Heidelibel op pijpestrootje
Veilig achter de dijk
ZonnedauwBeukenrij op Landgoed Bantam, herfst 2017

TIP individuele workshop herfstfotografie op Landgoed Bantam (oktober-november 2018)

Leer mooiere, creatieve herfst en macrofoto's maken, die boven de middenmoot uitsteken.Geniet van de boslucht en het prachtige landgoed Bantam>> Over ons

Wil je op de hoogte blijven van ons workshopprogramma? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!