Trees for life

Whosoever plants a tree, winks at immortality - Felix Dennis

Trees for Life


Natuurfototrips doneert jaarlijks aan Trees for Life

.

Over Trees for Life

Trees for Life is één van Schotlands toonaangevende organisaties op het gebied van natuurbehoud. Doel en visie zijn gericht op herstel van het oude Caledonian Forest.

Het Ancient Wood of Caledon bedekte ooit een groot deel van de Schotse Hooglanden. Uitgestrekte gebieden met majestueuze Schotse dennenbomen (Scots Pineforest) werden afgewisseld met berken-, lijster-, jeneverbes- en ratelpopulierenbos. Het was een equivalent van het regenwoud, maar is teruggebracht tot slechts een klein deel van zijn vroegere omvang. De meeste van de overgebleven bossen bestaan nu uit oude bomen die het einde van hun levensduur bereiken, zonder dat er nieuwe aanwas bijkomt. De hoofdoorzaak hiervan is overbegrazing door herten en schapen. Actie is vereist om deze bossen te behouden en uit te breiden voordat het te laat is.

Trees for Life werkt samen met een aantal partners in het kerngebied, waaronder Forestry Commission Scotland, The National Trust for Scotland, RSPB en particuliere landeigenaren. Zo hopen ze om het Caledonian Forest van de toekomst te laten groeien door inheemse bomen te planten en uitheemse soorten en zaailingen te verwijderen. Jonge nieuwe bomen worden beschermd tegen grazende dieren. Het doel is om op lange termijn weer een volwassen, gezond bos te creëren en om verdwenen diersoorten die daarin passen opnieuw te introduceren, zoals de bever, het wilde zwijn, de lynx en de wolf.

In 2008 kocht Trees for Life Dundreggan Estate, een gebied van 10.000 hectare in de buurt van Loch Ness om een groot bosherstelprogramma op te zetten. Dit omvat het kweken van zeldzame bomen in de eigen boomkwekerij, het organiseren van vrijwilligerswerk en het planten van bomen. Het merendeel van de bosherstelactiviteiten wordt uitgevoerd door honderden vrijwilligers afkomstig van over de hele wereld. Er zijn inmiddels al meer dan een miljoen bomen geplant. Daar kan nog veel meer bij, om zo het Caledonian Forest veilig te stellen voor vele generaties die nog komen.
We moeten ons realiseren dat bomen onze zuurstofvoorziening zijn. Dus Trees zijn broodnodig for Life in de toekomst.

Omdat wij bij onze fotoreizen afreizen naar Schotland en we daar werken in en met de natuur vinden we dat we ook iets moeten bijdragen aan het behoud ervan. Voor elke fotoreis naar Schotland doneren wij een bedrag voor de herplant van één boom aan Trees for Life.


certificate trees for life