Fotoreis New Forest nazomer 2019 € 895 p.p.

5-daagse fotoreis (4 overnachtingen)
Vertrek: 2 september 2019+31 (0)6 39 578 273


natuurfototrips@hccnet.nl


boek deze reisNew Forest national park fotoreis
REISBESCHRIJVING FOTOREIS SCHOTLAND ’Paarse pracht in het New Forest National Park'

Thema en zwaarte van de reis
Deze reis staat helemaal in het teken van fotograferen. We gaan fotograferen in het prachtige New Forest National Park. Een relatief onbekend stukje Engeland, gelegen aan de Engelse zuidkust in het graafschap Hampshire. Je maakt kennis met de ‘rolling hills’ waar Engeland bekend om staat. Het New Forest is daaraast doorspekt met vennen en riviertjes, waardoor je er ook veel vlinders en libellen aantreft. De nadruk zal liggen op landschapsfotografie, maar er zal zeker ook gelegenheid zijn voor macro- en wildlife fotografie. We vergroten de kans hierop met een bezoek aan het Bolderwood Deer Sanctuary.
De reisbegeleider laat je de mooiste fotolocaties zien. Het is geen zware reis, er worden geen lange of heftige (berg)wandelingen gemaakt, maar we lopen wel regelmatig over ruiger terrein (rotsen, oneffen heidepaadjes en drassige stukken) en zo nu en dan een stukje ‘uphill’. Het is dus wel belangrijk dat je goed ter been bent. Ga ervan uit dat je ongeveer 1-1,5 kilometer achtereen, met je camera uitrusting, moet kunnen lopen. Bedenk vooraf of jouw conditie dit toelaat.

De bestemming

Onder Nederlandse fotografen is Engeland nog betrekkelijk onontgonnen gebied. Zeer ten onrechte want het is er prachtig. De heidevlaktes worden in deze tijd van het jaar bevolkt door allerlei vrij rondlopende dieren: herten, paarden, runderen en ezels. Je treft ze soms letterlijk langs de weg aan. Het zuidelijk deel van het New Forest National Park ligt aan de kust en dat biedt andere interessante foto mogelijkheden. De af te leggen afstanden zijn daarbij klein, wat veel tijd oplevert om te fotograferen. We bezoeken tijdens deze reis de meest fotogenieke locaties in dit mooie gebied dat door de eeuwen heen ook zeer geliefd is gebleken bij de Engelse Koninklijke familie. De bestemming is dan ook gekozen vanwege de landschappelijke schoonheid en natuurpracht. Het New Forest National Park staat voor ruige heidevlaktes, heuvels, bossen, rotskust en zandstranden, vennen en riviertjes. Er zijn schitterende uitzichtpunten. Begin september is de hei nog paars gekleurd, wat natuurlijk iets extra’s geeft aan onze foto’s. In de ochtendmist die er regelmatig voorkomt krijgen de heuvels een mysterieus uiterlijk. Er kan dan ook zomaar ineens een ree of hert uit het niets opdoemen. Grote delen van het gebied zijn bebost. Er staan heel veel reusachtige, eeuwenoude bomen waarmee je je als fotograaf heerlijk kunt uitleven. Aan de kust zijn natuurlijk ook prachtige plaatjes te schieten. Ook lange sluitertijden kunnen daarbij worden ingezet. Dat zijn de indrukken die we deze reis gaan opdoen en de onderwerpen die je tijdens deze reis zult gaan vastleggen.

Vervoer ter plaatse

De reis start bij aankomst op Southampton Airport en eindigt eveneens daar. De reisbegeleider haalt je af op de luchthaven, waarna de fotoreis direct van start gaat. De ruimte in het vervoermiddel dat ter plaatse wordt ingezet is beperkt, in het bijzonder tijdens het vervoer van en naar de luchthaven. Per persoon kan daarom één reistas of koffer (maximaal 18 kg) worden meegenomen en één stuks handbagage.

Wat kun je verwachten tijdens deze reis?

Natuurfototrips werkt met kleine groepen van maximaal 4-5 deelnemers. Op locatie loop je elkaar zo niet voor de voeten! Alle fotolocaties liggen op relatief korte afstand van ons verblijf. We kunnen daarom de tijd nemen om een locatie uitgebreid te fotograferen en met nieuwe technieken te experimenteren. We reizen in een rustig tempo en gaan beslist geen ‘kilometers vreten’. Omdat ons overnachtingadres centraal in het gebied gelegen is, zal er ook gelegenheid zijn om gebruik te maken van het gouden uurtje rond zonsopkomst en zonsondergang. Tijdens de reis worden de weersvoorspellingen nauwlettend gevolgd. Licht is leidend. Worden mooie omstandigheden rond zonsopkomst of zonsondergang verwacht, dan gaan we daar natuurlijk gebruik van maken. Ga ervan uit dat je elke dag gemiddeld acht uur aan fotografie besteedt en buiten doorbrengt. De zon gaat in deze periode best vroeg op en vrij laat onder, dus zal er zo nu en dan overdag, als het licht hard is, wat rust ingebouwd worden.
De avonduren en de ‘vrije’ uurtjes kunnen we benutten voor onderlinge feed back en het bespreken van de resultaten van die dag. Verder bereiden we ons iedere avond voor op wat er de volgende dag te zien en te fotograferen zal zijn met tips en tricks van de begeleider. Na afloop van deze intensieve fotoreis keer je huiswaarts met kaartjes vol prachtige foto’s.
Begeleider op deze reis: wordt nader bekend gemaakt op een later tijdstip.
Houd je van de natuur en van natuurfotografie, ben je beginnend fotograaf en wil je jouw fotografie naar een hoger niveau te tillen? Of draai je al een tijdje mee en wil je je portfolio flink uitbreiden en vind je het leuk om dat in een groep te doen, om elkaar te inspireren en stimuleren? Dan is deze reis zeker iets voor jou.

Samenvatting

Bestemming: New Forest National Park in Zuid-Engeland
Type: Fotoreis (geen workshops)
Thema: landschapsfotografie (en macro- en wildlife)
Duur: 5 dagen (4 nachten)
Data: 2 t/m 6 september 2019
Prijs: € 895 p.p. Toeslag eenpersoonskamer (voor zover beschikbaar): € 150
Borgsom voor calamiteiten: € 100,00. Wordt voor zover niet gebruikt teruggestort binnen 1 week na terugkomst


Inclusief:

Verblijf in een tweepersoonskamer (gedeeld met een andere deelnemer van hetzelfde geslacht)
Ontbijt en (eenvoudige) lunch. Koffie en thee in de accommodatie
Gezamenlijk (eenvoudig) welkomstmaal op de eerste dag
Vervoer ter plaatse gedurende het gehele reisprogramma
Alle activiteiten als beschreven
Deelname STO garantiefonds
Tips & tricks, begeleiding in het veld


Exclusief:

Vlucht Amsterdam-Southampton v.v. of ander vervoer (bootreis)
Niet vermelde maaltijden en drankjes
Optionele excursies en toegangsprijzen
Reis- en annuleringsverzekering (sterk aangeraden!)
Persoonlijke uitgaven
Toeslag eenpersoonskamer

Aantal deelnemers: 4-5, minimum aantal deelnemers: 4 *)

Natuurfototrips is lid van de Vereniging voor Kleinschalige Reisorganisatoren (VvKR) en maakt bij de de betalingsontvangst voor en de uitvoering van haar fotografiereizen gebruik van de garantieregeling van Certo Escrow en de Stichting Take Over (STO)

Algemene Voorwaarden fotografiereizen Natuurfototrips
Lees deze goed door. Boeking van deze reis houdt tevens in dat je de algemene voorwaarden accepteert.


Praktische informatie


*) de reisorganisator kan besluiten om de reis te laten doorgaan bij minder dan 4 deelnemers

Fotografiereis "de natuur ontwaakt in Royal Deeside"