Reizen naar Groot-Brittannië en de Brexit

Wij houden u op de hoogte over de gevolgen van de Brexit voor deelname aan onze reizen
Wat betekent de op handen zijnde Brexit voor reizen naar Groot-Brittannië?

Reisdocumenten
Op dit moment zijn er nog geen gevolgen voor vakantiegangers. Een paspoort of identiteitskaart met geldigheid gedurende de gehele reis is voldoende en er is (nog) geen visum nodig.
Ongeacht of er wel of geen 'deal' komt, zullen Groot-Brittannië en Noord-Ierland Europese ID-kaarten tot tenminste 1 januari 2021 accepteren als geldig reisdocument. Ook heeft de regering aangegeven dat EU-ingezetenen in geen van beide gevallen aan een visumplicht zullen worden onderworpen voor een kort verblijf.

Ziektekosten- en reisverzekering
Mogelijkerwijze vergoedt uw ziektekostenverzekeraar na inwerking treden van de Brexit niet meer aan zorgverleners in GB. Dat is op te vangen via je reisverzekering. Overigens is medische spoedhulp in GB vaak gratis, ook voor buitenlanders.

Reizen per vliegtuig
Reizen met het vliegtuig blijft voorlopig ook hetzelfde. Groot-Brittannië is geen Schengenland. Daarom zijn er ook nu al grenscontroles.

Let op:
  • De bovenstaande informatie geldt voor reizigers met de Nederlandse nationaliteit.
  • Als de Brexit een feit is heeft dat gevolgen voor autoverzekeringen. Kijk goed op je groene kaart of Groot-Brittannië daarop vermeld staat.


Bron: anwb.nl/vakantie/groot-brittannie/informatie/brexit.