Workshop macrofotografie

+31 (0)6 39 578 273


natuurfototrips@hccnet.nl

Grote sabelsprinkhaan


Parende hommels
Workshop macrofotografie : Beleven - Leren - Fotograferen

Maak al fotograferend kennis met het prachtige Ilperveld en maak betere natuurfoto's.

De workshop
Welk gevoel roept natuur bij jou op en hoe vertaal je dat gevoel naar een foto? Tijdens deze workshop gaan we op zoek naar het antwoord op deze vraag. We lopen met een groepje van maximaal 5 personen samen een korte route in het Ilperveld. Daar richten we ons op het vastleggen van de prachtige bloemen en de vele insecten die in het gebied voorkomen. Daarna stappen we in de fluisterboot en vervolgen de workshop op één of meer van de trilveen eilandjes die het gebied rijk is. Tijdens de korte vaartocht is er van alles te zien en kunnen liefhebbers van landschaps- en vogelfotografie hun slag slaan. Het programma zal elk van de te boeken dagen ongeveer gelijk zijn.

Je leert tijdens deze workshop hoe je fotomogelijkheden herkent (kijken als een fotograaf), hoe je deze mooi in een compositie vat en welke camera instellingen en technieken gebruikt kunnen worden. Je leert spelen met scherptediepte en hoe je het licht inzet voor mooie macrofoto's. Bij de workshop is een cursusboekje inbegrepen. Je kunt dan op je gemak nog eens nalezen wat er besproken is. Na afloop mag je vijf foto’s naar mij mailen. Ik geef je daarover feedback en tips die je kunt meenemen in volgende fotosessies.

Het gebied
Onder de rook van Amsterdam ligt een eilandenrijk van trilveen, brede sloten en kreekjes dat erom vraagt ontdekt te worden: het Ilperveld. Het is van oorsprong een hoogveen gebied met brak0 heike grond en de bijbehorende zeldzame plantensoorten. Wist je trouwens dat de totaaloppervlakte aan brakgrond/veengebieden op de wereld veel minder bedraagt dan de totaaloppervlakte aan regenwoud?

Na gebruik als vuilstortplaats voor Amsterdam volgde een grootscheepse saneringscampagne (2004-2014) onder de naam ‘Ilperveld integraal’. Tegenwoordig is het Ilperveld Natura 2000 gebied. Het is een oase van rust en een haven voor zeldzame planten- en diersoorten. In mei en juni staan er veel orchideeën in bloei. En er zijn dan nog veel meer prachtige bloemen te fotograferen. Dankzij het water vind je er ook veel insecten. Dat maakt het tot een uitgelezen gebied voor macrofotografie.

Bij inschrijving ontvang je nadere informatie over de verzamelplaats, het exacte starttijdstip en betaling. Als het weer naar het oordeel van de workshopleider ongeschikt is wordt de workshop geannuleerd. Waar mogelijk wordt dan een nieuwe datum voorgesteld.

TIP: Trek stevig, waterdicht schoeisel aan en neem een statief voor je camera mee en een grote plastic zak mee om droog te kunnen zitten.

Portretrecht
Tijdens de workshop kunnen er groepsfoto’s gemaakt worden en kan het voorkomen dat je op foto’s van medecursisten of van deworkshopleider staat. Natuurfotografie kan deze foto’s gebruiken voor publicatie op haar website of in advertentiemateriaal. Zonder tegenbericht gaan we ervan uit dat je daarvoor toestemming geeft. Mocht je hiertegen bezwaar hebben, laat dit dan tevoren weten, dan houden we daar rekening mee.

Locatie: Ilperveld (Landsmeer)
Te boeken data: zaterdag 19 mei, zondag 27 mei, zaterdag 2 juni, zondag 10 juni of zondag 17 juni 2018
Deelnemers: max. 5
Duur: ca. 5 uur (7:30 – 12:30 uur)
Prijs: € 49,00 incl. BTW per persoon per workshop
Inclusief: boottochtje, koffie, thee en koek (in de buitenlucht), cursusboekje en feedback achteraf


Heb je interesse in deze workshop? Download hier dan het Boekingsformulier workshops en retourneer het ingevuld aan ons, bij voorkeur per e-mail. De algemene voorwaarden voor workshops zijn aan het boekingsformulier gehecht. Lees deze goed door. Boeking van de workshop houdt tevens in dat je de algemene voorwaarden accepteert.

Mistige zonsopkomst in Ilpendam
Heidelibel op pijpestrootje
Grote beervlinders
Zonnedauw